Praktikantstilling ved den norske ambassaden i Berlin

Er du student, snakker tysk og har lyst på et spennende semester i Europas mest dynamiske by? Da kan et praktikantopphold på Norges ambassade i Berlin være midt i blinken for deg. Søknadsfrist 19. april.

Praktikantordningen er etablert for å spre kunnskap om og interesse for arbeidet i utenrikstjenesten. Praktikantene vil delta i ambassadens daglige virke og være tilknyttet én av ambassadens avdelinger: politisk avdeling, økonomisk avdeling eller presse-, kultur og informasjonsavdelingen.

Praktikantene vil primært delta i det løpende arbeidet innen de respektive fagområdene. Informasjonsinnhenting/analyse samt praktisk gjennomføring av arrangementer og besøk er sentrale arbeidsoppgaver. En av praktikantene vil hovedsakelig arbeide som nettjournalist for Norgesportalen og jobbe med nyhetsbrev og sosiale medier.

I tillegg vil alle praktikantene inngå i en pool der oppgavene vil omfatte besvarelse av løpende henvendelser til ambassaden, omvisninger på ambassadekomplekset, samt deltakelse i ett eller flere løpende prosjekter. Søkere kan gjerne opplyse i søknaden om hvilket fagområde de helst ønsker å arbeide med. Relevant teoretisk og praktisk bakgrunn samt tyskkunnskaper vil bli vektlagt. Oppholdet varer maksimalt seks måneder og starter etter nærmere avtale i juli/august. Søknadsfristen er 19. april for oppholdet som begynner i juli/august. Praktikanter vil motta et månedlig stipend på om lag NOK 8.000,-.

Søknad og CV sendes elektronisk til ambassaden i Berlin: emb.berlin@mfa.no. For spørsmål om praktikantordningen ved ambassaden i Berlin kan man gjerne ta kontakt på telefon (+49) 30 5050 58600.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s